Grill

Zo werkt het met het barbecuekampioenschap

Zo werkt het met het barbecuekampioenschap

Er zijn talloze mythen en legenden over grillen: “Er moet bier overheen zijn” is er een van. Of “Echte mannen eten hun biefstuk aan de buitenkant zwart en aan de binnenkant bloederig”. Dat kan, maar dat hoeft niet. Immers, er zijn veel fijne smaaknuances die gegarandeerd worden vernietigd door dergelijke “tips”. En barbecue voedsel dat geen enkele directe warmte verdraagt. Het is dus beter om iemand te vragen die er echt verstand van heeft. Ons bijvoorbeeld…..

 

Basisregel 1: “Breng zijn cokes op het droge”.

Wat geldt voor schapen geldt des te meer voor houtskool: regen en “natte voeten” beschadigen het. Bewaar uw houtskool daarom altijd op een droge plaats. Je weet wel: Een natte zak is nergens goed voor – vooral niet op de grill.

 

Basisregel 2: “Rij op gas, niet aansteken”.

Veel mensen houden van het plotseling opvlammen van kolen die in methylgeesten of benzine zijn gedrenkt. In feite is dit de slechtste manier om Liebfeuer Premium houtskool te stoken. Wat is er met u aan de hand?

Heel eenvoudig: Vloeibare aanstekers zijn in de eerste plaats gevaarlijk (vooral als u meer wilt “toevoegen”). Ten tweede hebben ze, net als kerosine of paraffine op basis van ontstekingsblokjes, vaak een sterke eigen geur die in het ergste geval de smaakbeleving bederft.

Wij adviseren daarom verlichting zonder chemicaliën met een “open haard”, wat krant en klein hout of met een elektrische aansteker. Als u niet zonder aanstekers wilt, moet u ecologische aanstekers voor barbecues uitproberen. Er is een ruime keuze aan natuurlijke materialen en voldoet soms zelfs aan de veganistische normen.

 

Basisregel 3: “Licht. Wachten en zien. Verspreid het uit”.

Houtskool gloeit over het algemeen sneller dan barbecuekriketten. Dat komt door uw natuurlijke conditie. Je hebt geen föhn of blaasbalg nodig om het gelijkmatig te laten gloeien, maar een beetje geduld. Na ongeveer 15 minuten gloeien de kolen helder en vormt zich een fijne aslaag. Pas dan kunnen ze worden uitgespreid en in de juiste positie worden geduwd.

Extra tip: Door het hoge koolstofgehalte ontwikkelt Liebfeuer Premium houtskool een bijzonder hoge temperatuur en een lange brandtijd. U heeft dus maar een klein bedrag nodig voor het begin. Indien nodig kunt u aanvullingen direct uit de verpakking plaatsen. Omdat onze kolen voor het inpakken worden gescreend en van kolenstof worden ontdaan, ontwikkelen ze nauwelijks roet en rook wanneer ze bijgevuld worden, maar nemen ze gewillig de sintels van de “buren” over.

 

Basisregel 4: “Het barbecuevoer bepaalt de grillplaatstechniek.

Direct grillen

Burgers, filetspiesjes en steaks, gegrilde kazen zoals halloumi of gemarineerde feta, worstjes, kipfilet, visfilets en gemarineerde groenten – dit alles verdraagt directe warmte, zodat het op een grillrek of een grillplaat over de sintels kan worden geplaatst. De afstand tussen de grill en het kolenbed moet tussen de 10 en 15 centimeter liggen. Het wordt knapperig aan de buitenkant, ontwikkelt heerlijke gebraden aroma’s en blijft aan de binnenkant sappig en mals.

Optimale grillvormen voor direct grillen: draaibare grill, grillhaard, waterkokergrill, grillplaat, grillplaat – met klassiek grillrooster, V-grillrooster of grillplaat

Indirect grillen
Knapperig gebakken kip, geroosterd vlees, gebakken aardappelen, gevulde paprika’s en sappige braadstukken hebben een gelijkmatige, indirecte warmte nodig om over een langere periode te koken. Hiervoor wordt de houtskool verdeeld aan de zijkanten of, in het geval van ronde roosters, aan de rand van het roosteroppervlak. Hierdoor ontstaat een gebied met indirecte warmte in het midden. Praktisch zijn kolenmanden die passen bij de vorm van uw barbecue. Ze maken het mogelijk om de warmtebron naar wens te positioneren. Een lekbak met water onder de grill voorkomt het verbranden van vleessap. Om door te koken wordt het grillgerecht verpakt in bananenbladeren, grillpapier, grillpapier, grilnhout of klassieke aluminiumfolie. Voor zeer grote braadstukken zijn roosters met deksel bijzonder geschikt, waar de warmte rondom kan circuleren.

Optimale grillvormen voor indirect grillen: Waterkokergrill, Kamado grill (keramische grill/grill-ei), roker en alle soorten grill met afsluitbaar deksel en spit.

Koken in de Barbeque Rookoven

U houdt van getrokken varkensvlees, Praagse ham, speenvarken en sparerips? Dan is “uw grill” een roker. De meeste rokers zijn multifunctionele apparaten waarbij de sintels in een aparte vuurkist naast de kookkamer of direct in de kookkamer kunnen worden geproduceerd. Door het gebruik van de aparte vuurketel en het plaatsen van geurende houtsoorten op de sintels kunt u roken en warme lucht koken, in de kookkamer zelf maakt een bed van Liebfeuer Premium houtskool het mogelijk om direct en indirect te grillen, bijvoorbeeld om het speenvarken de perfecte afwerking te geven na 4 tot 5 uur zachte warmte met een knapperige korst.

smoren, stomen, stoven, stoven in de Nederlandse oven of grill wok
Een van de spannendste herontdekkingen van de barbecuecultuur is de “Hollandse Oven”, die eigenlijk niets anders is dan een grote gietijzeren pot met deksel waarin stoofschotels, stoofschotels en zelfs brood gebakken kunnen worden. U vindt hem in vele vormen, maten en varianten in de vakhandel – tot en met de “grill wok”.

Optimale grillvormen voor de Nederlandse Oven en zijn verwanten: draaibare grill, buitenkeuken, barbecue-open haard, barbecuetrolley (en alle barbecues waar u de pot op het grillrek kunt plaatsen, direct in de sintels of aan een haak erboven kunt hangen).

 

Basisregel 5: “Fijn of hard? Timing maakt het verschil.

Een vuur en zijn sintels zijn voortdurend in beweging en hebben daarom aandacht nodig. Helaas, overkookt of verbrand voedsel heeft geen “reverse gear”. Daarom is het beter om één keer te veel dan één keer te weinig te controleren of de gemarineerde aubergine en courgette plakjes een mooi grill patroon hebben en of de steak “medium zeldzaam” is. Ik weet zeker dat uw smaakpapillen u er dankbaar voor zullen zijn.

Extra tip: Controleer de kookconditie van porties zoals plakjes groente en steaks door in het midden van het stuk een snede te maken en naar binnen te kijken. Voor grotere stukken, zoals hele varkensfilets, is de aankoop van een grill of gebraden thermometer de moeite waard.

 

Basisregel 6: “Alles goed – alles goed!

Zorg er altijd voor dat de kolen volledig gedoofd zijn voordat u de grill verlaat. Dit geldt niet alleen thuis, maar vooral als u gebruik heeft gemaakt van een openbaar park, barbecue of camping.
Vergeten gloed is een van de meest voorkomende oorzaken van bos- en wilde branden. Uw aandacht wordt niet alleen door uw medemensen gewaardeerd, maar ook door de natuur. Hartelijk dank.

Extra tip: U kunt Liebfeuer Premium houtskool eenvoudig met water doven. Het onverbrande deel neemt het vocht niet op, zodat het later zelfs kan worden hergebruikt om te grillen.

Related Posts