Grill, Grillmeister, Rezepte

Duitsland: Gebakken appel met marsepeinvulling

Gebakken appel met marsepeinvulling van de grill

Net op tijd voor Kerstmis is er vandaag een dessert: marsepein geroosterde appel van de grill. De geur van geroosterde appels komt uit de O.F.B. en vermengt zich met de heerlijke aroma’s van marsepein en geroosterde amandelen. Otto’s gegrilde gebakken appel met zijn luxe vulling is niet minder dan een winter Feelgood programma.

Voor de marsepein geroosterde appel van de grill heeft u nodig

 

Ingrediënten (voor vier personen):

4 appels

200 gram marsepein rauwe massa

75 gram gehakte amandelen

50 gram rozijnen

60 gram geklaarde boter

Gepoederde suiker in poedervorm om te besproeien

vanillesaus

 

Voorbereiding

Was de appels, verwijder de zaden en hol ze een beetje uit met een theelepel, maar verwijder niet te veel vruchtvlees.

2. Meng de marsepeinpasta, citroensap en geklaarde boter in een keukenmachine of mixer tot een homogene massa en vouw de amandelen en rozijnen erdoor.

3. Vul de appels met het marsepein mengsel.

Grill de appels gedurende 20 tot 25 minuten.

5. bestrooi met poedersuiker en serveer met vanillesaus. Bon appetit!

 

Recipen door Ralf Mechlinski

One thought on “Duitsland: Gebakken appel met marsepeinvulling

  1. Hallo, dies ist ein Kommentar.
    Um mit dem Freischalten, Bearbeiten und Löschen von Kommentaren zu beginnen, besuche bitte die Kommentare-Ansicht im Dashboard.
    Die Avatare der Kommentatoren kommen von Gravatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *