LIEBFEUER is opgericht door drie vrienden.

Hun idee was en is om aan de ene kant echt goede barbecuehoutskool te produceren en aan de andere kant de traditioneel grote “ecologische voetafdruk” te verkleinen tot zoveel mogelijk schoenmaten:

De vrienden gebruikten hiervoor hun persoonlijke kracht.

Gabriel Loewe was eigenaar van de technologie voor de houtskoolkachel. Hij wist ook dat het hardhout voor de beste barbecuekolen in Afrika groeit. Erhan Günay had veel ervaring in de productie van houtskool als lid van de Duitse Köhlervereniging. Daarnaast verkocht hij al enkele jaren houtskool in de horeca en kende hij de hoge eisen die aan deze houtskool werden gesteld door de vele gesprekken met ervaren chef-koks in steakhuizen, biertuinen en grillrestaurants.

Echte professionals willen houtskool met een betrouwbare, constante kwaliteit die veel warmte ontwikkelt en dan extra lang meegaat.

Met de derde in de groep, Obi Ejiofor, vonden ze de plek waar ze hun droom konden verwezenlijken – een braakland in Nigeria waar ze hun hardhout konden verbouwen en een houtskoolverbrandingsinstallatie konden bouwen volgens Europese normen. LIEBFEUER is geboren. In augustus 2017 konden de eerste zakken LIEBFEUER barbecue houtskool gevuld en naar Europa gebracht worden.

Onze drie oprichters en 90 families, wiens moeders en vaders hun brood verdienen bij LIEBFEUER in Nigeria, zijn er trots op dat ze nu hun duurzaam geproduceerde premium houtskool kunnen zien, voelen en proeven.

protection_valid-512
protection_valid-512
protection_valid-512
protection_valid-512

Het gebruikte hout moet een van de beste steenkool grondstoffen ter wereld zijn.

Het moet worden gekweekt in duurzaam, ecologisch plantagebeheer of worden gekocht van lokale boseigenaren die zijn opgeleid in duurzaam bosbeheer.

Het gebruikte hout moet een van de beste steenkoolgrondstoffen ter wereld zijn.

Het moet worden gekweekt in duurzaam, ecologisch plantagebeheer of worden gekocht van lokale boseigenaren die zijn opgeleid in duurzaam bosbeheer.

De LIEBFEUER-bosbouwers moeten meer bomen planten dan er op de plantages worden gekapt. Ze herbebossen waar overexploitatie de natuur heeft geschaad.

De houtskool verbrandingsinstallatie moet voldoen aan de hoogste Europese technologische normen.

De mensen die met LIEBFEUER werken, moeten goede werkomstandigheden, eerlijke lonen en langdurige werkzekerheid hebben.

Besuchen Sie unseren Onlineshop