We hebben de moed om actie te ondernemen voor de ontwikkeling van Afrika!

De enige uitweg : zelf kwaliteitsproducten produceren

En dat is precies wat we doen met LIEBFEUER in Nigeria, een van de meest diverse landen in West-Afrika. De gemiddelde leeftijd van de bevolking hier is net onder de 18 jaar (In Duitsland is dit 45,9 jaar). Daarom hebben miljoenen jongeren in de regio behoefte aan een goede opleiding en de mogelijkheid om in hun levensonderhoud te voorzien. Nigeria heeft nu al de grootste economie op het Afrikaanse continent – vóór Zuid-Afrika. De Wereldbank telt ons land al tot de “opkomende landen”. Het is daarom zinvol om de lokale economie op te bouwen met “start-ups” zoals ons bedrijf en op deze manier mensen een duurzame inkomensbasis te bieden.

Met LIEBFEUER maken wij eerlijk werk, fatsoenlijke lonen en een goede opleiding mogelijk:

We stellen duidelijke prioriteiten: duurzaam beheer van hulpbronnen, verbetering van arbeidsomstandigheden, minimalisering van milieuvervuiling, overdracht van kennis naar de lokale bevolking, integriteit van de toeleveringsketen, schoon water, onderwijs en armoedebestrijding.

Tot op de dag van vandaag kopen geïndustrialiseerde landen vooral landbouwproducten en grondstoffen uit Afrikaanse landen tegen lage prijzen. De verdere verwerking en daarmee het creëren van “toegevoegde waarde” wordt door de geïndustrialiseerde landen zelf uitgevoerd. In het ergste geval wordt het verwerkte product tegen hoge prijzen terugverkocht aan de grondstoffenlanden.

Export van grondstoffen: Een historisch gegroeide negatieve zaak voor Afrika.

Op deze manier blijft een groot deel van de bevolking afgesneden van de groeiende kennis en welvaart die voortkomt uit de eigen middelen. Tegen deze achtergrond heeft “ontwikkelingshulp”, die van Europa naar Afrika stroomt, een bijna ironische betekenis.

  • Met onze houtskoolfabriek in Enugu, in het zuidoosten van Nigeria, bieden wij 90 families momenteel een zeker inkomen.
  • We betalen onze laaggeschoolde werknemers 15% meer dan het gemiddelde maandloon.
  • Wij werken volgens de Europese normen voor veiligheid en gezondheid op het werk.
  • Wij trainen onze leveranciers in duurzaam bosbeheer en sluiten met hen bindende normen af.
  • Wij bieden lokale boeren training in brandpreventie en snoeien.
  • Wij doneren 5% van onze nettowinst in Nigeria aan lokale scholen, ziekenhuizen en drinkwaterprojecten.

Duitsland: Gebakken appel met marsepeinvulling

Gebakken appel met marsepeinvulling van de grill Net op tijd voor Kerstmis is er vandaag een dessert: marsepein geroosterde appel

Zo werkt het met het barbecuekampioenschap

Zo werkt het met het barbecuekampioenschap Er zijn talloze mythen en legenden over grillen: “Er moet bier overheen zijn” is

Grillen in Deutschland und weltweit

Deutschland liebt das Grillen. Aber wie oft grillt die Grill Nation wirklich? Fast 90% der Deutschen lieben ein Barbeque und